Skip to main content
  • Română
  • English

COMUNICAT DE PRESĂ-Campania Nationala

   Clubul Politic al Femeilor 50/50 anunţă lansarea Campaniei Naţionale „Femeile Pot Reuşi–Candidează! Fii tu schimbarea!” desfăşurată în cadrul proiectului „Femeile Pot Reuşi c Participarea Echilibrată la Luarea Deciziilor”susţinut de către Norwegian People’s Aid şi United Nations Democracy Fund.

   Campania se va desfăşura în perioada 10 aprilie – 05 mai 2011, sub forma de mese rotunde în toate raioanele ţării cu participarea femeilor viitoare candidate la Alegerile Locale 2011 din partea partidelor politice şi independente, precum şi a liderilor raionali de partide politice, femeilor lideri ai organizaţiilor raionale de femei ale partidelor politice, lideri de ONG-uri locale, mass media locale.

   Scopul Campaniei este de a încuraja femeile pentru a se implica/candida la Alegerile Locale 2011.
   Mesajul Campaniei este – Femeile au decis să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii (sat, raion), aceasta neînsemnînd că ele au renunţat la şorţ, adică să rămînă în continuare şi gospodine. De obicei, femeile sînt acuzate că implicîndu-se în viaţa publică/politică uită de familie, de copii. Nu este aşa. Femeile ştiu şi pot concilia viaţa privată/de familie cu cea publică/politică.
   Chemăm instituţiile mass media să reflecte aceste evenimente, astfel contribuind la sensibilizarea actorilor politici cu privire la importanţa participării femeilor la procese decizionale de toate nivelurile.

   Relaţii la tel. : 22-41-18
   e-mail : office@club50.md

   

Clubul Politic al Femeilor – 50/50 implementează în Republica Moldova Proiectul
Femeile Pot Reuşi începînd cu anul 2002. În prezent acest proiect este implementat cu genericul
“Femeile Pot Reuşi – Participarea Echilibrata la Luarea Deciziilor”.
Obiectivul general al proiectului este încurajarea femeilor să participe la procesul de luare a deciziilor de toate nivelurile, sporirea numărului de femei active în viaţa publică şi politică şi cultivarea ambiţiei la femei de a candida la Alegerile Locale din 2011, precum şi consolidarea capacităţilor, cunoştinţelor şi solidarităţii femeilor în scopul includerii problematicii de gen în agendele consiliilor locale/raionale şi în agendele partidelor politice.