Skip to main content
  • Română
  • English

Balul Anual “Femeile Pot Reuşi”

    Începînd cu 2008, la sfîrșit de an,„Clubul Politic al Femeilor 50/50” are o tradiție frumoasă de a aduna la Balul „Femeile Pot Reuși„ atît reprezentantele tuturor partidelor, cît și reprezentanții lor, personalități notorii ai vieții publice, reprezentanți mass-media, membri activi ai societății la capitolul promovarea dimensiunii de gen. Această festivitate ne oferă posibilitatea de a face un bilanț de activitate al anului curent, de comunicare și de consolidare a solidarității între femei, cît și de a ne cunoaste mai bine între noi.

   La data de 11 decembrie 2010, în incinta Hotelului „ Vila Verde ” a avut loc Balul „Femeile Pot Reuşi 2010” – ocazie specială – Acordarea Premiului pentru Egalitatea Genurilor, cu suportul financiar al Fundaţiei Est Europene.
   Premiul pentru iniţiativă şi implicare în promovarea egalităţii de gen prin arta dramatică a fost acordat grupului de actriţe a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu ” pentru piesa „CASA M ”. Tematica acestui proiect artistic este violenţa în familie. Istoriile prezentate spectatorilor sunt inspirate din viaţa reala a unor femei moldovence, care fie au fost maltrate de soţi sau au trecut prin momente cumplite în viaţă.
   Pentru recunoaşterea realizarilor şi succeselor obţinute în domeniul mass-media, diploma pentru Egalitatea Genurilor a mers în acest an la jurnalista Alina Radu, directorul Ziarului de Garda. Aceeaşi menţiune a fost acordată şi Centrului de Investigaţii Jurnalistice.
   Cel mai important premiu Gender Equality Prize acordat unui partid politic, în care şi femeile iau parte la luarea deciziilor, ramîne deocamdată în safeul Clubului. Asta pentru ca instituţia aşteaptă să vadă dacă femeile vor ajunge, după aceste lungi negocieri dintre partide, în Guvern şi Parlament.